Kommenttini Jussi Niiniston artikkeliin ”On maavoimien vuoro” Iltalehden blogissa

Suomi on tänä päivänä niin visusti Amerikan ohjauksessa, että sitä on vaikea uskoa. Etyj kokouksessa Amerikan komento olla kutsumatta venäläisiä meni EUn tarjoaman kutsuvapauden edelle.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) kertoo Lännen Medialle, että Suomi varautuu Ahvenanmaan miehitykseen. Tämä on osoitus siitä, että Niinisto uskoo amerikkalaisten CEPAn kirjoittaman artikkelin todeksi ja lähtee sitä toteuttamaan.

Kyseisen artikkelin linkki on

http://www.cepa.org/sites/default/files/styles/medium/Baltic%20Sea%20Sec…

Siinä kuvaillaan propagandisesti eräitä Venäjän mahdollisia hyokkäyskuvioita kohteina kaikki 9 maata, joita raportti koskee. Raportin totena pitäminen on vaarallista ensinnäkin siksi, että esitetyt suunnitelmat kuvaisivat Venäjän toimintaa ikäänkuin se yrittäisi ottaa sotilaalliseen hallintaansa koko Euroopan. Mutta suurin vaara raportissa on sen lopussa, jossa CEPA kuvailee tulevan sodan hallintoa. Ainoa sopiva maa johtamaan puolustusoperaatioita on poikkeuksellinen ja korvaamaton USA. 10 kohdan ohjelma, kannattaa lukea. Tässä pari esimerkkiä.

The indispensable coordinator and instigator of all these efforts is the United States. For each country in the NBP9, the bilateral security relationship with the U.S. is the most important component by far of their defense thinking. If the U.S. asks Polish soldiers to exercise in Sweden, or Swedish and Finnish aircraft to conduct exercises in the Baltics, it will happen. Without American leadership, the region’s security will be bedeviled by squabbles about national particularities.

Offensive military capabilities can be better coordinated too. America has allowed Finland and Poland to buy the AGM-158 JASSM (Joint Air-to-Surface Standoff Missile), a stealth airlaunched weapon that has the capability to strike hundreds of kilometers inside Russia.

Tulevassa sodassa siis USA antaa kaikki toimintakäskyt ja suomalaisten tehtävä on hyokkäys Muurmanskiin tai Balttian ilmapuolustus heidän sitä vaatiessaan. Isäntämaasopimus antaa jo nämä oikeudet USAlle, mutta Niiniston CEPAn ohjeiden noudattaminen kuvastaa hämmästyttävästi miten pitkälle hallituksemme on jo vienyt Nato-yhteistoiminnan.

Venäjän nähdessä Suomen etenemisen Naton kanssa se toimii varmasti ennenkuin USAn varsinainen hyokkäys alkaa. Suomi suorastaan kerjää Venäjän miehitystä. Eurooppa ei vielä kuitenkaan ole valmis sotaan, joten USA jatkaa propagandaansa ja kaikkien maiden taivuttelua hyväksymään sotasuunitelmansa.

Näissä skenaarioissa USA hyäksyy Suomelta seuraavaksi konetyypiksi vain ja ainoastaan jo Niiniston lupaaman T-35.

Venäjän nähdessä Suomen etenemisen se toimii varmasti ennenkuin USAn varsinainen hyokkäys alkaa. Suomi suorastaan kerjää Venäjän miehitystä. Eurooppa ei vielä kuitenkaan ole valmis sotaan, joten USA jatkaa propagandaansa ja kaikkien maiden taivuttelua hyväksymään sotasuunitelmansa.

Vastaa

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s